Megállapodás a Máriapócsi Horgász Egyesülettel

2009.04.06

A Máriapócsi Horgász Egyesület és a Máriapócsi Ifjúsági Egyesület elnöke Máriapócson, 2009. január 11. napján megállapodást írt alá az alábbi tartalommal:

"Felismerve a civil szervezetek mai közéletben egyre markánsabban megnyilvánuló szerep- vállalását, a társadalomban betöltött szerepük folyamatos felértékelődését és az összefogás, együtt gondolkodás fontosságát az Egyesületek úgy döntenek, hogy a mai naptól kezdődően hosszú távú, határozatlan időre szóló többcélú megállapodást kötnek egymással.

A megállapodás legfontosabb céljai:

- minden olyan információ, ismeret átadása, mellyel az Egyesületek egymás munkáját segíthetik (elsősorban tájékoztatás a különböző pályázati lehetőségekről, a különböző programokról, nyilvános konferenciákról, rendezvényekről stb.),

- lehetőség szerint összehangolni az Egyesületek egyes rendezvényeit, melyek révén jobban érzékelhető a civil kezdeményezések súlya, illetve ezáltal nagyobb célközönség érhető el ezeken a programokon.

- a fenti ponthoz kapcsolódóan egyeztetés az egyes programok, projektek előkészítése, tervezése során. Ezáltal a tervezett rendezvényeken nagyobb létszámú közönség várható, illetve jobban kielégíthetőek a célközönség igényei,

- baráti kapcsolat kialakítása az Egyesületek tagja között,

- az Egyesületek pályázatainak kölcsönös támogatása (a pályázatok elbírálásánál előnyt jelent, amennyiben a különböző projekteket több szervezet közösen valósítja meg. Ezért az Egyesületeknek egymást a kedvezőbb elbírálás érdekében támogatásukról kell biztosítaniuk,

- együttműködés minden olyan projektben, amely az Egyesületek működését, likviditását stb. segíti."

A megállapodást mindkét szervezet közgyűlése elfogadta és jóváhagyta.